Στην παιδική φωλιά λειτουργεί λαχανόκηπος , όπου οι μικροί μαθητές μας είναι υπεύθυνοι για τη σπορά, πότισμα συγκομιδή των καρπών  ανάλογα με την εποχή.

 

 

Θέλοντας να περάσουμε με ένα πιο δια-δραστικό και βιωματικό τρόπο στο παιδί την αγάπη του  προς κάθε ζωντανό οργανισμό, εκπονούμε στην Παιδική Φωλιά ένα νέο σχέδιο δράσης που  ονομάζεται: «Υιοθετώ και Φροντίζω».


Στη κάθε τάξη  υπάρχουν ενυδρεία με μικρές χελώνες  και ψαράκια, πουλάκια  και φυτά. Καθημερινά τα παιδιά, με τη βοήθεια των παιδαγωγών τα φροντίζουν και κάθε Παρασκευή ένα παιδί φιλοξενεί το κατοικίδιο στο σπίτι του. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα, να είναι υπεύθυνα για τη διαβίωση τους και να αποκτήσουν εν-συναίσθηση τόσο προς κάθε έμβιο και άβιο ον.

 

 

Οι ειδικοί λένε ότι ένα παιδί μπορεί να έρθει σε επαφή με το άλογο από πολύ μικρή ηλικία. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως  η ιππασία διαμορφώνει την προσωπικότητα του παιδιού και του προσφέρει πολλαπλά οφέλη.   
Στην Παιδική Φωλιά επιδιώκουμε  πρωτίστως, η επαφή και σταδιακά το δέσιμό του παιδιού  με το άλογο να εξελιχθεί σε σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης


•Να  αυξήσει  τη σωματική δύναμη του παιδιού
• Να αποκτήσει  την  αίσθηση  της ισορροπίας.
•Να  αναπτύξει το αίσθημα της ευθύνης για τη φροντίδα του αλόγου
•Να αποκτήσει  την αίσθηση της  κοινωνικότητας, της συντροφικότητας και της καλής συνεργασίας.
• Να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.

 

Το ξέρατε πως για να φτάσει στο πιάτο μας μια φέτα ψωμί περνάει από τόσα βήματα;

Γνωρίζατε πως από ένα τόσα δα μικρό σποράκι μπορούμε να φτιάξουμε ψωμί;