Δραστηριότητες εκπαιδευτικού προγράμματος

Ακολουθώντας τον όρο «πρακτικό βίο» εννοούμε όλες τις καθημερινές συνήθειες, εργασίες και δράσεις που πραγματοποιούν στην ζωή τους οι ενήλικες. Για την Montessori η πραγματικότητα, δηλαδή η καθημερινότητα των γονέων μέσα στο σπίτι (π.χ. η μαγειρική, το συμμάζεμα, η καθαριότητα, η φροντίδα φυτών, το στρώσιμο του τραπεζιού, το πλύσιμο των πιάτων, το στρώσιμο του κρεβατιού κ.α.), είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των παιδιών νεαρής ηλικίας και θεωρεί πολύ σημαντικό να μην αποκόβουμε τα παιδιά από αυτήν, αλλά αντίθετα, να τα ενσωματώνουμε πλήρως. Δείτε περισσότερα...

Το Messy (ή Sensory) Play, είναι το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει, είναι το παιχνίδι όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Με τη φυσική περιέργεια και ορμή που τα διακρίνει, εξερευνούν ελεύθερα και πειραματίζονται σε ασφαλές περιβάλλον, με τον δικό τους τρόπο και στο δικό τους χρόνο, και καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους και μόνο.

Στο Messy Play δεν υπάρχει «σωστός» και «λάθος» τρόπος για  να παίξει το παιδί , χρησιμοποιεί  μη-δομημένα υλικά και δεν χρειάζεται να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα αλλά μόνο η διασκέδαση και η ικανοποίηση του .

Στην Παιδική Φωλιά τα παιδιά χρησιμοποιούν τα αισθητηριακά τραπέζια και τις φωτοτράπεζες για να γίνει πιο ελκυστικό το παιχνίδι τους. Δείτε περισσότερα...

Κοντά μας, το παιδί σας  θα μάθει πώς να είναι ο εαυτός του και ταυτόχρονα ένα συνεργάσιμο μέλος της ομάδας, έχοντας αυτοδυναμία, αυτονομία και δυνατότητα επιλογής.