Ο Γενάρης δεν γεννά μήτε αυγά, μήτε πουλιά, μόνο χιόνια και νερά!

Επιστρέφουμε και πάλι στα θρανία... της φύσης!

Η Περιβαλλοντική Ομάδα της Παιδικής Φωλιάς πραγματοποίησε την πρώτη της δράση για το έτος του 2022 στο Πλατανόδασος. Κεντρικό μας θέμα ήταν «το νερό» μιλήσαμε και παίξαμε με αυτό!

Αρχικά, αναφερθήκαμε στο «ταξίδι της σταγόνας» και μιλήσαμε για τον κύκλο του νερού αναλυτικά με τα παιδιά. Θυμηθήκαμε το μακρινό αυτό ταξίδι και την σημαντικότητα αυτού του φυσικού αγαθού για τον άνθρωπο.

Ακολούθησαν ορισμένα πειράματα «βύθισης και πλεύσης» με φυσικά αντικείμενα-υλικά.

Πιο συγκεκριμένα, γεμίσαμε ποτηράκια με νερό από το ποτάμι, εξερευνήσαμε το τοπίο και βρήκαμε πέτρες, χώμα και μικρά ξύλα.

Βάζοντάς τα μέσα στα ποτήρια με το νερό παρατηρούσαμε το κάθε αντικείμενο αν επιπλέει ή αν βυθίζεται. Ωσάν μικροί/ες επιστήμονες/ισσες συζητήσαμε για τα αποτελέσματα της έρευνας μας και τα καταγράψαμε!

Επίσης, μεταφέραμε το νερό, με προσοχή, σε μεγάλα μπουκάλια. Ανακατέψαμε τα βασικά χρώματα σε ζευγάρια της επιλογής μας και παρατηρήσαμε την μίξη των χρωμάτων μεταξύ τους. Τέλος, ακούσαμε τον ήχο που παράγονταν από τον χτύπο του νερού μέσα στα μπουκάλια, πότε σε γρήγορο και πότε σε αργό ρυθμό.

Το νερό είναι η ψυχή της Γης - W. H. Auden, Βρετανός ποιητής