Η Περιβαλλοντική Ομάδα της Παιδικής Φωλιάς για ακόμη μία φορά σύλλεξε τον απαραίτητο εξοπλισμό και επισκέφθηκε το απέραντο γαλάζιο στολίδι της φύσης.

Με την άφιξη μας παρατηρήσαμε ορισμένους χειμερινούς επισκέπτες της θάλασσας, τους γλάρους, μαζεμένους μέσα στο νερό ψάχνοντας να βρουν τροφή, ακούσαμε τον ήχο των κυμάτων που φτάνουν στην ακτή, αγγίξαμε την άμμο και ό,τι καλό κρυβόταν ανάμεσα στους κόκκους της.

Αμέσως διαπιστώσαμε πως η αμμουδιά είναι δύσβατη διότι τα πόδια μας βυθίζονται μέσα με κάθε βήμα. Συγκρίναμε την πιο μαλακή-στεγνή άμμο με την σκληρή-βρεγμένη πατώντας πάνω της και παράλληλα διακρίναμε τα μεγαλύτερα-μικρότερα αποτυπώματα που αφήνανε τα παπούτσια μας (μεγαλύτερα των δασκάλων, μικρότερα των παιδιών).

Κοιτώντας γύρω μας βρήκαμε κοχύλια, πέτρες, ξυλαράκια και φυσικά το φυτό της θάλασσας, το φύκι, σε αφθονία! Οι κουβάδες μας γέμισαν μικρούς θησαυρούς που ξεθάψαμε από την άμμο με τα φτυάρια μας.

Έπειτα, καθώς τα παιδιά αρχίζουν να εξοικειώνονται με τα αρχικά φωνήματα των λέξεων, χρησιμοποιώντας τα κοχύλια που συλλέξαμε, γράψαμε στην άμμο το γράμμα «Θ» όπως «Θάλασσα» και συγκρίναμε τα μεγέθη τους κατατάσσοντάς τα κι αυτά από το μικρότερο στο μεγαλύτερο!

Μετατρέψαμε τα ξύλα που μαζέψαμε σε πινέλα ζωγραφικής και αφήσαμε την φαντασία μας να καλπάσει σαν το κύμα! Μόλις τελειώσαμε, το νερό σκέπασε τις δημιουργίες μας και τις έσβησε, αφήνοντας τον καμβά μας κενό για νέες καλλιτεχνίες!

Η θάλασσα τον χειμώνα φαντάζει άλλοτε οργισμένη, άλλοτε ταραγμένη, άλλοτε με ήπιο κυματισμό κι άλλοτε ακύμαντη. Πάντα γοητευτική για να θυμίζει, μέσα στην επιβλητική και κάποτε πρόσκαιρη αγριάδα της, αυτό που ξέρουμε πολύ καλά όλοι/ες μας: πως η θάλασσα είναι πολύτιμη!