Ο Αλμπέρ Καμύ ,ένας γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας είπε πως "Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη , όπου το κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι".

  

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της συγκομιδής. Τα φυλλοβόλα δέντρα χάνουν το φύλλωμα τους, τα χρώματα στη φύση είναι διαφορετικά και ξεκινούν οι πρώτες βροχές. Στις 4 και 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική δράση με θέμα "φθινόπωρο - αλλαγές στη φύση" όπου  είχαμε την ευκαιρία με τα παιδιά να επισκεφτούμε το Πλατανόδασος για  να πραγματοποιηθεί  εκεί το μάθημα μας.Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουμε τις αλλαγές στη φύση , να αφουγκραστούμε  το περιβάλλον , να μιλήσουμε  για το φθινόπωρο, να  διακρίνουμε τις διαφορές στα φύλλα των δέντρων (χρώματα, μεγέθη, υφές, ήχοι) και να  παίξουμε με αυτά. Μαζέψαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για  να δημιουργήσουμε τα πρώτα έργα στα φυτολόγια μας. Κάνοντας  το μάθημα βιωματικά έξω στη φύση , τα παιδιά διασκέδασαν και παράλληλα παρατήρησαν, διαπίστωσαν έβγαλαν συμπεράσματα ,έμαθαν νέες και ποικίλες πληροφορίες για το περιβάλλον.

  


Κύριος στόχος μας είναι να έρχονται οι νεαροί /ες μαθητές/τριες μας σε άμεση επαφή με τη φύση , να ευαισθητοποιούνται όσον αφορά την προστασία αυτής και να έχουν επίγνωση για την σημαντικότητα των αγαθών που μας προσφέρει.