Η «Παιδική φωλιά» ιδρύθηκε το 1989.Το πρώτο μας σχολείο λειτούργησε ως βρεφονηπιακός Σταθμός στην οδό Ανδρέα Κάλβου 1, από την Αναστασία Σουπιάδου απόφοιτη του τμήματος Νηπιαγωγών Καρδίτσας και του Α.Π.Θ. Με διάθεση να γίνει η «Παιδική Φωλιά» ένα σχολείο που θα ενθαρρύνει τη μάθηση ,θα ενισχύει  τον ισχυρό δεσμό παιδιού-σχολείου –γονέα , η «Παιδική Φωλιά» μεγάλωσε και καθιερώθηκε ως ο ιδανικός χώρος προσχολικής αγωγής στη Κατερίνη. Το 2o παράρτημα ιδρύθηκε το 1992 στο Προσήλιο Σβορώνου μέσα στο πράσινο με εξαιρετικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

Τα επόμενα χρόνια βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη των γονέων και στη διάθεσή μας να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες ιδρύσαμε το 2019 νέο παράρτημα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές στα Ευαγγελικά δημιουργώντας τον πιο σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό στη πόλη μας και ταυτόχρονα μετατρέψαμε το αγαπημένο μας σχολείο στην Ανδρέα Κάλβου 1 σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών προσφέροντας συνέχεια υπηρεσίες στους μαθητές μας.

Το 2021 ολοκληρώσαμε το όνειρο μας. Ιδρύσαμε στη Λ. Ιασωνίδη 59 μετά από δύο χρόνια το «Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Παιδική Φωλιά» Μελετημένο και σχεδιασμένο με ότι πιο εξελιγμένο προβλέπει η σύγχρονη παιδαγωγική από άποψη οργάνωσης, παροχής υπηρεσίας, κτιριακών εγκαταστάσεων δομής και προδιαγραφών.

Η 'ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ' είναι μια  πρωτοποριακή  εκπαιδευτική μονάδα  στο χώρο της προσχολικής αγωγής. Το 1989 ιδρύθηκε με σκοπό  να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες  και στόχο  να είναι για κάθε παιδί ο πρώτος αγαπημένος και  χαρούμενος σταθμός στη ζωή του! Με αγάπη, συνέπεια, υπευθυνότητα γνώση και σεβασμό προς το παιδί  διαμορφώσαμε έναν χώρο ιδανικό γι’ αυτό.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στις βασικές παιδαγωγικές αρχές της Montessori «δείξε μου πώς να το κάνω μόνος μου»   . Τα παιδιά μαθαίνουν φυσικά και γίνονται οι «δάσκαλοι» του εαυτού τους. Οι εκπαιδευτικοί μας φυτεύουν το σπόρο, δίνοντας ερεθίσματα ,πιστεύοντας στην αυτονομία και ανεξαρτησία του κάθε παιδιού και στη συνέχεια δίνουν χώρο και χρόνο στο παιδί για να ανθίσει. 

Στη θεωρία πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner «το κάθε παιδί μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και με βάση τις δικές του δυνατότητες».

Στις «εκατό γλώσσες» του Malaguzzi ,όπου ένα  παιδί μπορεί να «βλέπει» και να «υπάρχει» με πολλαπλούς τρόπους.

Το παιδί αποτελείται από εκατό.

Το παιδί έχει εκατό γλώσσες,

εκατό χέρια,

εκατό σκέψεις,

εκατό τρόπους σκέψης,

παιχνιδιού, ομιλίας.

Εκατό, πάντα εκατό

τρόπους να ακούει,

Να θαυμάζει, να αγαπά,

εκατό χαρές

να τραγουδά και να καταλαβαίνει,

εκατό κόσμους να ανακαλύπτει,

εκατό κόσμους να ονειρεύεται.

Το παιδί έχει εκατό γλώσσες

και εκατό, εκατό, εκατό ακόμα…

Loris Malaguzzi

Οι παιδαγωγοί μας με την επιστημονική τους κατάρτιση προσεγγίζουν με ευαισθησία και αγάπη την ιδιαιτερότητα- μοναδικότητα του κάθε παιδιού.

Οι γονείς βλέποντας στο πρόσωπο του παιδιού τους τη χαρά, την εξέλιξη και την αυτονομία εκτιμούν το παιδαγωγικό  έργο μας  και μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους  εδώ και 32 χρόνια.

 Η ατμόσφαιρα ζεστασιάς, ασφάλειας, χαράς και αγάπης που παρέχει  η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ προτρέπει και βοηθά το παιδί να ενταχθεί στην ομάδα και το κοινωνικό σύνολο, αναπτύσσοντας παράλληλα και ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Το παιδί κοντά μας μαθαίνει να μοιράζεται, να παίζει , να χρησιμοποιεί το μυαλό και το σώμα του, να αφομοιώνει έννοιες και τρόπους δράσης, να συμπεριφέρεται σωστά, να βοηθά, να δέχεται βοήθεια,  να εκφράζεται και το βασικότερο, να συνυπάρχει με τα άλλα παιδιά.


Όλο το ανθρώπινο δυναμικό και το υπεύθυνο περιβάλλον των δομών μας σας δίνει την εγγύηση για να μας εμπιστευτείτε το παιδί σας.